De fem beste lederne i Civilization 6

Som så mange ganger før har du startet opp Civilization 6, klikket deg forbi oppstartsvideoen og ventet utålmodig på at spillet skal laste ferdig. Men når du skal til med å sette opp et nytt spill melder det store og evige spørsmålet seg; hvem skal jeg egentlig spille? Vel, fortvil ikke minn venn, onkel Marius har gått gjennom alle Civ’ene for å gi deg den 100% objektive og ufeilbarlige topp 5 listen over de beste lederne i spillet.

#5 Trajan – Rome

Marcus Ulpius Nerva Traianus – Keiser av Romerriket (53-117AD)

Trajans Romerrike er en solid all-round sivilisasjon å spille. Alle byene starter med et gratis monument så du raskt får opp kulturproduksjonen og kan komme deg kjapt til første styresett. Alle nye byer får også en handelsrute og en vei til hovedstaden som gjør at du kan bruke handelsmennene dine til å tjene penger fra første stund, som igjen kan brukes på å utvide riket ditt. “Bath”-distriktet som er unikt for romerne gjør at byene deres kan vokse seg digre mye raskere enn deres konkurrenter, og den unike krigerenheten Legionæren gjør at man kan bygge opp en solid tidlig hær, selv om man ikke får tak i jern på et tidlig tidspunkt. Trajans Roma er godt satt opp til å kunne bygge seg raskt opp nesten uavhengig av hva du ønsker å fokusere på.

 

#4 Gilgamesh – Sumeria

Gilgamesj (Uvisst om han faktisk eksisterte eller bare er en fiksjonell figur)

Ved første øyekast ser kanskje ikke sumererne ut til å ha så mye å rutte med. Gilgamesh sin evne til å styrke alliansene sine ved å gå til krig mot felles fiender er langt fra den beste lederegenskapen, den unike Ziggurat-konstruksjonen gir ålreite bonuser for forskning og på sikt også kultur, men heller ikke denne gir noe stort fortrinn. Det eneste sumererne virkelig har gående for seg er den unike enheten War-Cart. Det er den klart sterkeste enheten i starten av spillet. Den trenger ingen teknologi for å bygges, bryr seg ikke om zone-of-control, og lar seg ikke affisere av anti-kavalerienheter. Ved hjelp av sine War-Carts kan sumererne rushe sine nærmeste fiender helt i starten av spillet og på den måten sette seg opp til suksess allerede før de andre sivilisasjonene har rukket å tenke på å bygge bymurer. Med den riktige taktikken vil Gilgamesj alltid være den fryktet fiende.

 

#3 Amanitore – Nubia

Amanitore – Dronning av Kush (Død 50AD)

Nubierne er slettes ikke noobs når det kommer til å erobre verden. Amanitore kan bygge dristrikter raskere enn noen andre, og den svært fleksible nubiske pyramidekonstruksjonen gir bonuser til de fleste distrikter så lenge det er noe ørken i nærheten. Den store styrken til Nubierne ligger likevel i bueskytterne deres. De kan bygge alle “ranged”-enheter mye raskere, de får erfaringspoeng mye raskere, og de bytter ut den grunnleggende bueskytteren med sin egen unike enhet som gjør mer skade og er mer mobil. Dette gjør at også Nubierne kan rushe motstandere tidlig og med sine mange ranged-enheter har de også en stor fordel i forsvar. Sleng inn noen bonuser til produksjon og økonomi på gruvedrift og nubierne har blitt en dominerende styrke i Civilization 6.

 

#2 Tomyris – Scythia

Tomyris – Dronning av Massageterne (Levde på 500-tallet BC)

Det er mange måter å vinne i Civilization 6 på, men den sikreste er å utslette alle dine fiender. For å gjøre det trenger du en stor hær, og det er dette som er styrken til dronning Tomyris. Hver gang hun bygger en lett kavalerienhet får hun en ekstra gratis. Når de angriper en allerede skadet fiendeenhet blir alle hennes styrker sterkere, og når de dreper noen får de en del liv tilbake. Med andre ord, hun kan bygge mange enheter og holde dem lettere i live, mens hun dreper fiendene sine. Skytiernes unike enhet er en tidlig “horse archer” som du ikke trenger hester for å bygge. Dermed kan Tomyris være en ekspanderende trussel for alle i fra første stund. Skytierne er ikke den du ønsker å velge dersom du vil vinne med forskning eller diplomati, men hvem bryr seg vel om det når du kan legge alle dine fiender i grus?

 

#1 Frederick Barbarossa – Germany

Frederik I – Keiser av det Tysk-romerske riket (1122-1190)

Dersom du spiller Civilization 6 for å vinne, så er det tyskerne du bør gå for. De er kanskje ikke de aller farligste helt i starten, men når det tyske maskineriet begynner å fungere så er det nesten umulig å stoppe det. Fredriks byer kan bygge et distrikt mer enn de andre sivilisasjonenes, og det er en kjempebra bonus. Det betyr i praksis at alle byene kan bygge tyskernes unike Hansa-distrikt i tillegg til de andre spesialiseringene du finner fornuftig. Hansa-distriktet sørger for at tyske byer får en produksjon som er uten sidestykke, og som igjen gjør at de kan fokusere på nesten hva de skulle ønske, for eksempel å bygge en diger hær. Fredrik har også en gratis ekstra “millitary policy slot” og han kan lage ubåter om er betydelig sterkere enn andres. Så sant du har litt is i magen i starten og visjonen om å bygge et digert imperie, da er det få som kan utfordre Fredrik av det Tysk-romerske riket.

I episoden under kan du høre hva jeg mener om den nye “Rise and Fall”-utvidelsen til Civilization 6:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *