DoubleJump-redaksjonens E3-håp og drømmer

Spillindustriens største begivenhet er rett rundt hjørnet. For mange er dette bedre enn bursdag, julaften og og 17. mai på en og samme tid. I skrivende stund er det bare tre dager til første pressekonferanse går av stabelen i Los Angeles. Det blir tre dager med pressekonferanser, tett fulgt av tre dager med svette og overfylte messegulv. Vi skal selvsagt følge det hele, minutt for minutt.

Vi har satt sammen en liste over våre forventninger, kalkulerte gjetninger og villeste drømmer for hva som kan være mulig (og umulig) å få sett under årets messe. Dette diskuteres også i ukens episode, som du kan høre nederst i artikkelen. Enjoy!

Marius

Noe jeg gleder meg til å høre mer om:

Cyberpunk 2077. Hva er det? Hvordan blir det? Når kommer det ut? Og hvor kan jeg kaste pengene mine etter det. Jeg føler meg rimelig trygg på at vi endelig får litt informasjon om det neste prosjektet til CD Project Red som ble annonsert for 150 år siden. Med tanke på hvor bra The Witcher 3 var, klarer jeg knapt å styre meg for å få bare et glimt av hva vi kan vente oss fra Cyberpunk 2077.

Noe jeg tror kan skje:

Vi kommer til å få en ny video om Death Stranding som ikke gir noen mening, som ikke forteller oss noe om hvordan det spillet egentlig er (hvis det er et spill i det hele tatt) og som ikke kommer til å gi oss noen svar over hodet. Publikum kommer til å juble og applaudere og jeg kommer til å gjespe mens jeg fyller på kaffekoppen.

Noe jeg drømmer om å se:

På Bethesda sin pressekonferanse kommer vi til å få se mer av Fallout 76; et mer survival orientert Fallout-spill. Og når de er ferdig med den presentasjonen kommer de til å si: «Vi har selvsagt ikke glemt alle dere der ute som digger store rollespill, og det er vår glede å annonsere The Elder Scrolls 6: Hammerfell!» Vi får se en storslått trailer, fanfarene lyder hele veien fra Los Angeles til Bergen, og en indre ro senker seg over Marius som nå kan gå spillfremtiden i møte med ny optimisme.

Jonas

Noe jeg gleder meg til å høre mer om:

Hvis Zelda ikke var en greie hadde The Last of Us vært mitt favorittspill noensinne. Det er med andre ord ingen hemmelighet at jeg gleder meg stort til Part II. Jeg vil vite mer, men samtidig vil jeg ikke vite for mye. Naughty Dog og Sony vet at med sin storsatsing på historiebaserte singleplayer-spill er det viktig å ikke røpe for mye; bare akkurat nok til at folk blir dritgira.

Akkurat det kommer utvilsomt til å skje under årets E3-messe.

Jeg har mange spørsmål: Hvordan vil gameplay være i forhold til originalspillet? Vil vi se områder hvor vi kan manipulere menneskelige fiender og clickers til å sloss mot hverandre, slik vi først fikk gjøre i Left Behind? Hvordan går det med Joel? Hvorfor er det så mange på internett som snakker om moren til Ellie? Hvorfor er Ellie så sint?

Noen av disse spørsmålene tror jeg vi får svar på, og noen håper jeg de vil vente med å besvare til spillet lanseres.

Noe jeg tror kan skje:

Jeg tror det en mulighet for at vi får se gameplay fra Metroid Prime 4 – spillet som ga meg mest glede per dyrebare sekund det ble vist frem i fjor. Det vil si per sekund en forhåndsanimert logo sakte materialiserte seg til et firetall og Metroid Prime-logoen. Jeg får frysninger av å beskrive det.

Metroid Prime er Metroid på sitt beste, tross Fusion og Super Metroids åpenbare kvaliteter. Skepsisen rår så klart når man vet at det ikke er Retro som lager dette nye spillet, men samtidig vet Nintendo at de må levere nå. Derfor velger jeg å være overdrevent positiv, så får jeg heller bli skuffet hvis jeg absolutt etter hvert.

Noe jeg drømmer om å se:

Ok, se dette for dere: Nintendo Direct-feeden blir svart. Musikken fra den originale Ocarina of Time-traileren begynner å spille. Vi ser Link ri over slettene i introen til Ocarina of Time. Vi ser så Skull Kid skratte mot kamera. Så fader det til hvitt, og sakte mot en lyseblå tone før vi er på det åpne hav i Wind Waker. Musikken blir mer intens.

Så blir fargene litt mer sepia. Vi ser prinsesse Zelda fra Twilight Princess, tildekket av en mørk kappe. Silhuettene til en duellerende Link og Moblin-leder på Bridge of Eldin. Det blir sort. Ocarina of Time, Majora’s Mask, Wind Waker og Twilight Princess, oppskalert i HD, perfekte 60 bilder i sekundet, på Nintendo Switch.

Jeg hadde dødd.

Og Ubisoft, gi meg gjerne et nytt Rayman-spill i samme stil som Origins og Legends. Takk skal dere ha.

Gøran

Noe jeg gleder meg til å høre mer om:

Jeg gleder meg veldig til å høre og se mer av Anthem. Og ja, jeg vet at Bioware ikke har levert helt der oppe enda, men jeg mener fortsatt at det var mye bra spill å hente i siste Mass Effect, og til tross for en liten bom her så skal man ikke glemme hva dette spillstudioet har levert tidligere.

Hvis de treffer med Anthem så vet jeg allerede nå at dette er et spill jeg kommer til å spille veldig mye mer av enn det jeg har egentlig har godt av, og jeg kommer sikkert til å prate altfor mye om det på podkasten. Dette beklager jeg på forhånd, men jeg er ikke lei meg for det.

Noe jeg tror kan skje:

Jeg håper og tror at vi får se mer av Below. Spillet som ble vist for første gang på E3 så langt tilbake som i 2013, og allerede da så det meget spennende ut. Siden da har det blitt utsatt, forsvunnet fra rampelyset, dukket opp igjen og nå ryktes det at spillet kommer i 2018. Hvis det skal være noe håp for å få spilt dette spillet i løpet av dette året, så tror jeg nok vi må få se noe av det på E3 i år.

Krysser fingrene for denne, og tror jeg får rett.

Noe jeg drømmer om å se:

Et nytt spill i SKATE-serien hadde vært helt konge. Hvis man får drømme helt fritt er det selvsagt utrolig mange spill, oppfølgere og andre ting som dukker opp, men SKATE med ny maskinvare, i 4K og med hele sulamitten hadde vært en drøm i oppfyllelse for min del.

World of Warcraft 2, det neste store fra Yoko Taro, det neste spillet fra Supergiant Games, som jeg ikke vet hva er, et bygg ditt eget superhelt-lag a la Marvel Ultimate Alliance, neste Elder Scrolls (som ikke er en MMO-utvidelse) og selvsagt Half Life 3 (er andre ting jeg gleder meg til, for jeg klarer ikke holde meg til å skrive om kun én, journ. anm.)

Håvard

Noe jeg gleder meg til å høre mer om:

Det neste Just Dance. Neida. Joda.

Mine øyne er rettet mot Sony sin konferanse i år. Nærmere bestemt Death Stranding. Fortsatt forstår jeg nada av det spillet, og det begynner å bli på tide med noe konkret informasjon. I år forventer jeg blir året vi får se noe faktisk gameplay av Kojimas kommende spill. Sony har vært overlegne når det gjelder eksklusive spill denne generasjonen, og The Last of Us Part II og Spider-Man (årets trailer E3 2017!!) er andre spill jeg gleder meg til å se mer av.

Noe jeg tror kan skje:

Jeg er veldig glad i Switchen min, men etter å ha gjort ferdig Breath of the Wild, Super Mario Odyssey og Mario + Rabbids har konsollen i stor grad fått ligge i fred. I mitt Nintendo fanboy-ekkokammer på Twitter ropes det høylytt om et nytt Animal Crossing, og jeg må innrømme at jeg pirres av tanken. Jeg koste meg skikkelig med New Leaf på 3DS, og jeg tror en utgivelse på Switch fort kan oppsluke meg i mange timer. Jeg tror ikke det er utenkelig at vi får høre om et nytt Animal Crossing, og det er lov å håpe at det får lanseringsdato i løpet av høsten.

Noe jeg drømmer om å se:

Denne er verre. Jeg drømmer om et Banjo-Kazooie-spill på høyde med de to første, men med tanke på hva Rare har levert siden overgangen til Microsoft, og ikke minst med Sea of Thieves, er det kanskje best om den serien får ligge i ro.

Et nytt Splinter Cell á la Conviction eller et nytt Gears of War krysser jeg fingrene mine for!

Dette er noen av våre håp og drømmer for E3-messen 2018, og i ukens episode går vi mer i detalj om hva vi kan forvente oss, konferanse for konferanse. Episoden kan du høre nedenfor.