Fem speedrun fra SGDQ 2018 du bør se

Sommerens store speedrunningfest, eller kjappløpingsfest som vi kaller det her på bruket, er over. SGDQ satte ny rekord i antall dollars donert til sommerversjonen, og hadde som vanlig en rekke morsomme spill på lista.

Nedenfor har jeg forsøkt å samle noen runs som kan være verdt å få med seg. DISCLAIMER: jeg har ikke nødvendigvis sett alle kjappløpene fra arrangementet selv, men jeg anbefaler ingen spill hvor jeg ikke vet at kjappløpet er underholdende å se på.

1. Banjo-Tooie – Any% (GarageDoorOpener)

Banjo-Tooie åpnet hele ballet denne sommeren. Vanligvis har Stivitybobo pleid å løpe gjennom Banjo-Kazooie, men i år var det altså oppfølgeren som skulle få plass. Banjo-Tooie har en rekke interessante triks og «exploits». Mange av dem er ikke akkurat game breaking heller, og burde nok vært fanget opp av utviklerne før spillet ble sluppet i 2000. I tillegg er GarageDoorOpener en chill fyr, som jeg ser på stadig vekk.

2. Pikmin 3 – Any% (360Chrism)

Pikmin 3 er et veldig morsomt spill, og det er artig å se at det blir vist litt kjærlighet og omsorg i kjappløpingverden også. Jeg hadde aldri sett dette spillet bli kjappløpt før årets SGDQ, og synes det var en morsom liten time. «360Chrism» er dessuten en likanes type, som kjappløper mye variert. Dette kjappløpet kommenteres også av en av mine favorittkommentatorer under GDQ, «Spikevegeta».

3. Super Monkey Ball 2 – Story Mode All Levels (Yutori)

Super Monkey Ball-spillene er veldig gøy å se bli kjappløpt. Presisjonen som kreves for å klare de forskjellige brettene på de mest imponerende måter er …vel, imponerende. Dette spillet går ekstremt fort, men det er lett å forstå hva som skjer hele veien, siden kjappløpet ikke inkluderer noen uforståelige glitcher.

4. Bionic Commando Rearmed 2 – Any% (PJ)

Dette er et av spillene jeg snublet over tilfeldig under årets SGDQ. Jeg hadde streamen på i bakgrunnen, men dette løpet grep oppmerksomheten min ganske raskt. Spillet har en glitch som gjør at hovedfiguren tror han faller gjennom gulvet, som trigger et rop som ikke slutter før han faller utenfor skjermen. Problemet er at han faktisk ikke faller i døden, og ropet slutter dermed ikke. «PJ» gjør dette så ofte han kan, så store deler av dette løpet prydes av at hovedfiguren roper “AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA”. Legg merke til at arrangøren endret kategorien fra «Any%» til «AAAAAAAAAAAny%». Hysterisk!

5. Super Mario Odyssey – Any% (NicroVeda)

Mario Odyssey er ikke et gammelt spill, men det tok ikke lang tid før folk rundet det på bare en drøy time. «NicroVeda» er i skrivende stund verdens nest raskeste Odyssey-løper, og gjorde seg ikke bort da han kjappløp Odyssey foran titusenvis av seere på Twitch.

Reddit har en komplett liste med alle kjappløpene fra SGDQ 2018 om du vil lete etter ditt favorittspill. Eller så kan du bare starte spillelisten på Youtube og jobbe deg gjennom.

Vi snakket litt om SGDQ, og jeg kommer med flere forslag i siste episode av DoubleJump: